Gratis brochure ontvangen?brochure aanvragen
U bevindt zich hier: BestemmingenElzas - Zwarte Woud

Elzas - Zwarte Woud

5-Daagse reis

Elzas (in het Frans Alsace) is een kleine, maar unieke regio in het oosten van Frankrijk waar het grenst aan Duitsland. Het gebied heeft een zeer eigen cultuur door de mix van Duitse en Franse elementen. Sinds de Tweede Wereldoorlog hoort de Elzas officieel bij Frankrijk. De Elzas staat bekend om zijn heerlijke streekproducten zoals de wijnen, Flammkuchen en de Munsterkaas. Tijdens deze reis volgt u een wijn/kaas route langs Colmar, Riquewihr en Ribeauvillé, plaatsjes waar veel authentieke details behouden zijn gebleven zoals de prachtige vakwerkhuisjes.

Halverwege de reis kunt u tijdens een mooie rondrit tot rust komen in de prachtige dichtbeboste gebieden en bergen van het Zwarte Woud, maar vergeet u ook niet te genieten van de wereldberoemde  Schwarzwälder Kirschtorte en zoete kersenschnaps die deze Duitse regio te bieden heeft. U bezoekt diverse dorpjes en stadjes; onder andere Freiburg en Schluchsee. Op de laatste dag wordt er zelfs een heuse “Heimatsabend ” georganiseerd!


Highlights

  • Boottocht door de grachten van Strasbourg
  • Treinrit door de Elzas
  • Wijn/kaas route langs pittoreske plaatsjes
  • Bustocht door het Zwarte Woud
  • Heimatsabend


Hotel

U verblijft tijdens deze reis in Le Lodge Hotel in Strasbourg. Een sfeervol en bijzonder hotel geheel in Afrikaanse stijl. Dit hotel heeft de deuren geopend in 2016 en is van alle gemakken voorzien. Alle badkamers zijn volledig barrièrevrij  ingericht.

Op loopafstand van het hotel bevindt zich een tramhalte; ideaal om zelf de stad te verkennen.

Elke ochtend kunt u genieten van het ontbijtbuffet met verse streekproducten. In de avond staat er een heerlijk 3-gangendiner voor u klaar.