Gratis brochure ontvangen?brochure aanvragen
U bevindt zich hier: BestemmingenTeutoburgerwald

Teutoburgerwald

5-daagse reis

Vijf dagen lang de mooiste plekken van het Teutoburgerwald ontdekken, wat een heerlijk vooruitzicht. Geniet van de unieke combinatie van de adembenemende natuur en de prachtige steden vol cultuur. De hostess en de chauffeur begeleiden u tijdens deze 5-daagse reis. Lees snel verder voor het complete programma!


Bezoek Bad Rothenfelde en aankomst in het hotel

In de ochtend vertrekt u in een comfortabele touringcar met uw reisgezelschap richting Duitsland. Aan het begin van de middag maakt u een stop in het kuuroord Bad Rothenfeld. Een bijzondere bezienswaardigheid in deze stad is het “gradierwerk”. Dit zijn hoge rastermuren gevuld met stro of sleedoorn. Hier door heen sijpelt het zoute water en bij verdamping reinigt dit de lucht in de omgeving. Voor mensen met luchtwegproblemen kan dit een verlichtende en helende werking hebben! Het bevindt zich in het Kurpark wat een prachtige plaats is om uw benen te strekken en te lunchen, voordat de reis wordt vervolgd richting uw hotel. In het hotel staat een 3-gangen dinerbuffet voor u klaar.

Bezoek Detmold met gids

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in uw hotel vertrekt de bus richting Detmold. De eerste stop is bij het beroemde Hermannsdenkmal. Een van de beroemdste monumenten van Duitsland, deze verwijst naar de Slag bij het Teutoburgerwald. Maak gebruik van deze gelegenheid om van adembenemende uitzicht te genieten. De reis wordt vervolgd naar de binnenstad van Detmold, waar de cultuur u tegemoet komt. Een Nederlands sprekende gids zal u hier het één en ander vertellen. Een bezoek aan het indrukwekkende Slot Detmold dat zich midden in de stad bevindt, is absoluut de moeite waard.

Boottocht Minden met gids 

Op deze dag vertrekt de bus richting Minden voor een ontspannende boottocht. Stap aan boord en ontdek de mooiste bezienswaardigheden van deze stad vanaf het water. De Nederlands sprekende gids zal u alles over de omgeving vertellen. Tijdens de rondvaart kruist u het grootste dubbele waterwegkruispunt van de wereld. Hier kruist het Mittelland-kanaal de Weser met een hoogteverschil van 13 meter, indrukwekkend om te zien!  Deze excursie is optioneel bij te boeken.

Bezoek Bad Pyrmont en Hamelen

Na het ontbijt vertrekt de bus richting Bad Pyrmont in het Weserland. Dit kuuroord staat bekend om de geneeskrachtige bronnen. Ze vormen het middelpunt van de stad, de Brunnenplatz. Eén van de hoogtepunten is het stijlvolle Kurpark met zijn brede lanen in barokstijl en de unieke palmentuin met meer dan 300 palmen en 400 subtropische gewassen. Prachtig om daar op uw gemak rond te lopen en te genieten van al het moois.

Aansluitend brengen wij een bezoek aan de stad Hamelen, een historische stad met stille en charmante steegjes, waarin talrijke leuke cafés en eethuisjes te vinden zijn. En natuurlijk welbekend om de legende “De rattenvanger van Hamelen”. Ontzettend leuk is het daarom om het Rattenpad door de stad te volgen.

’s Avonds na het diner vindt er een muziekavond plaats in het hotel. Waagt u een dansje?

Bezoek Osnabrück en terugreis

De laatste dag is aangebroken, het laatste ontbijt met uw reisgezelschap en dan de koffers inladen. Onderweg maakt u een tussenstop in Osnabrück. Wanneer u slentert door de sfeervolle en historische binnenstad, zult u veel geschiedenis zien in bouwwerken. Een stad die bekend staat als vredesstad, omdat hier in de 17e eeuw lang onderhandeld werd over het einde van de 80-jarige oorlog.  Breng ook een bezoek aan het Felix Nussbaum Haus. Het museum behoort tot de meest indrukwekkende musea van Europa. In de middag wordt de reis voortgezet naar Nederland en rest u alleen nog het nagenieten van deze prachtige reis!

Highlights

  • Bezoek Kurpark Bad Rothenfelde
  • Bezoek Detmold
  • Boottocht Minden
  • Bezoek Bad Pyrmont & Hamelen

Van der Valk hotel Melle - Osnabrück

In de prachtige omgeving van het Teutoburgerewald vindt u Van der Valk Hotel Melle. Dit hotel is van alle gemakken voorzien. De ruime kamers zijn voorzien van een ruime badkamer, airco, tv en koelkast.

In de tuin is er een groot terras waar u, genietend van het zonnetje, een drankje kunt drinken.