Gratis brochure ontvangen?brochure aanvragen
U bevindt zich hier: BestemmingenWenen

Historisch Wenen

7-daagse reis

Vanaf eind april bieden wij de prachtige 7-daagse reis naar het historische Wenen aan. De barokke stad aan de Donau is rijk aan musea, bewonderenswaardige architectuur en gezellige terrasjes. Niet voor niets is deze stad één van de populairste bestemmingen. Lees snel verder en laat u overtuigen!

Op reis

Graag leggen wij u vanaf het begin in de watten. Indien u wenst, wordt u per taxibusje opgehaald (optioneel) bij uw voordeur en naar de centrale opstapplaats gebracht waar uw hostess u met open armen ontvangt. Samen met het gehele reisgezelschap vertrekt de bus richting de eerste plaats van bestemming. Gedurende de reis zullen er verschillende tussenstops ingelast worden, zodat u de benen kunt strekken. In de avond staat er een 3-gangendiner op u te wachten in het tussen overnachtingshotel.  De volgende ochtend vertrekt de bus verder naar uw eindbestemming.

Bezoek aan Passau en aankomst in Wenen

In de vroege ochtend kunt u gebruik maken van het ontbijtbuffet in het hotel. Aansluitend wordt de reis vervolgd richting de stad Passau. Deze stad staat bekend als de Drierivierenstad. De rivieren Donau, de Inn en de Ilz komen hier namelijk samen.

Ook mag een bezoek aan de Italiaans-barokke dom St. Stephan met zijn imposante kerkorgel niet ontbreken. Dit is het grootste ter wereld.

Na de middag vertrekt de bus verder naar het sfeervolle hotel Lengbachhof waar u wordt verwelkomd met een welkomstdrankje en een 3-gangen dinerbuffet. 

Bezoek aan Wenen

Op naar de hoofdstad van Oostenrijk, Wenen. Een van de meest romantische steden, die bekend staat om prachtige theaters, muziek en historische bouwwerken. U kijkt uw ogen uit. Om daadwerkelijk niets te missen wordt vandaag eerst de ene helft van Wenen bezocht. Een Nederlandstalige gids zal de belangrijke bezienswaardigheden toelichten. In de middag heeft u de gelegenheid om zelf de stad te verkennen. Het is dan ook zeker de moeite waard om de Stephansdom te bezichtigen!


Boottocht over de Donau (optionele excursie)

Wilt u nog meer natuurschoon zien? Stap dan aan boord en geniet van een boottocht over de Donau. Een Nederlandssprekende gids zal u van alles vertellen over de verschillende bezienswaardigheden. Zo vaart u langs de Donauvallei en is de Stift Melk niet te missen. Een van Oostenrijks meest imposante en bekendste barokke bouwwerken.

In de avond is er voor het gehele reisgezelschap een Heimatsabend georganiseerd. Een gezellige avond met heerlijk eten, muziek en misschien wel een dansje.

Je raakt niet uitgekeken in Wenen

De tweede dag voor een indrukwekkend bezoek aan de mooie stad Wenen onder begeleiding van een Nederlandssprekende gids. Belangrijke bezienswaardigheden zoals onder andere de Prater, de Donauturm en de Karlsplatz mogen hierin natuurlijk niet ontbreken. Bent u nog goed ter been, dan is een wandeling door het park van Schloss Schönbrunn ook zeker een aanrader.

Van uw bezoek aan Wenen een onvergetelijke beleving maken? Ga dan mee naar het klassiek avondconcert (optioneel bij te boeken) op een van de indrukwekkende locaties. Geniet van de prachtige klanken van Strauss, Mozart, Beethoven, Bach of Vivaldi.

Bezoek aan Regensburg en  de terugreis naar Nederland

In de ochtend worden de koffers weer ingeladen en is de terugreis aangebroken, maar de reis is nog niet voorbij. Vandaag wordt er namelijk nog een bezoek gebracht aan de middeleeuwse grote stad Regensburg. De bonte verzameling van openbare gebouwen, woningen, vakwerkhuizen en de vele aanwezige kerken, kloosters en stiften biedt een authentiek beeld van de middeleeuwse stadscultuur die in andere steden vaak verloren is gegaan. Na een goede nachtrust vertrekt u richting Nederland. 

Onderweg zullen er uiteraard weer een aantal tussenstops ingelast worden.  Eenmaal aangekomen in Nederland staat, indien gewenst, de haal- en brengservice weer voor u klaar om u naar huis te brengen.Highlights

  • Bezoek Wenen in 2 dagen
  • Boottocht over de Donau
  • Schloss Schönbrunn
  • Klassiek avondconcert in Wenen

Hotel Lengbachhof

Aan de rand van Altlengbach in het beroemde Wienerwald, op ca. 30 km ten westen van Wenen ligt Hotel Lengbachhof. Een ideale locatie als u een ontspannen verblijf in de natuur wilt combineren met een bezoek aan de prachtige hoofdstad van Oostenrijk.
De hotelkamers beschikken over een telefoon, radio en tv. Badkamer met douche, toilet en föhn. Ook is een prachtig wellnesscenter aanwezig in het hotel.