Gratis brochure ontvangen?brochure aanvragen
U bevindt zich hier: Well-Fair

Well-Fair – arriveer.nl

Veel klanten die met Arriveer reizen, hebben vast eens gehoord over Well-Fair. Well-Fair is gespecialiseerd in producten die het senioren in het dagelijks leven makkelijker maken. Well-Fair levert op maat gemaakte oplossingen op het gebied van slapen, zitten, trapliften en badkamers, zodat senioren met een aantal aanpassingen in huis langer en veiliger thuis kunnen blijven wonen.

Slapen, zitten, trapliften en badkamers

Well-Fair focust zich op de slaap-, woon- en badkamer en trapliften. Om goed en gezond te kunnen slapen biedt het bedrijf verschillende bedden aan waarbij rekening is gehouden met een gebruiker die niet meer tot elke lichaamsbeweging in staat is. Zo zijn er bedden en boxsprings die in hoogte te verstellen zijn en waarbij het rug- en/of beengedeelte versteld kan worden. De bedden zijn ook gemakkelijker te verschonen en kunnen zonder veel inspanning verschoven worden, zodat er ook onder het bed schoongemaakt kan worden. Daarnaast biedt Well-Fair beddengoed, matrassen en kussens die ergonomisch zijn vormgegeven.

Ook in het zitsegment zijn verschillende fauteuils en banken beschikbaar waar in het ontwerp is rekening gehouden met het zitten, het opstaan en de houding van de gebruiker. Sommige stoelen betreffen volledig maatwerk, dat betekent dat het meubelstuk compleet is afgestemd op de gebruiker zodat de gewrichten van de gebruiker zo min mogelijk belast worden.

De EasyUp trapliften van Well-Fair zorgen ervoor dat senioren langer thuis kunnen blijven wonen. Wanneer mensen ouder worden, is de kans groot dat traplopen zwaarder wordt en dan is een traplift een uitkomst. Well-Fair biedt trapliften voor zowel rechte trappen als trappen met een bocht, en deze worden bovendien in één dag gemonteerd. Ook hier is keuze uit verschillende opties: trapliften met bijvoorbeeld een ingeklapte stoel om ruimte te besparen of een draaizitting om zo veilig mogelijk in te stappen. Tevens is het mogelijk om de kleur en de bekleding zelf te kiezen.

Ook in de badkamer staat veiligheid voorop. Wanneer er gedoucht of gebadderd wordt, kan het glad worden in de badkamer en dan is de juiste ondersteuning van groot belang. Well-Fair renoveert in samenwerking met de Wilde Tegels & Sanitair uit Nunspeet badkamers. De Wilde Tegels & Sanitair heeft jarenlange ervaring opgebouwd zodat zij het juiste advies kunnen geven bij de renovatie van een badkamer en maatwerk kunnen leveren.

Well-Fair showroom

Well-Fair verkoopt diverse meubelstukken, zoals bedden, fauteuils en banken, die je eigenlijk van te voren wilt uitproberen. Uiteraard heeft het bedrijf een showroom, maar een nachtje een Well-Fair  boxpsring uitproberen is niet mogelijk in de showroom. Daarom heeft Well-Fair een uniek concept gecreëerd: de Well-Fair Belevingswereld. De belevingswereld bestaat uit dertig hotelkamers die voorzien zijn van allerlei oplossingen en meubilair van Well-Fair. Zo heeft de klant de mogelijkheid een nachtje op een bed van Well-Fair door te brengen. Tegelijkertijd kan de klant ook gebruik maken en testen van allerlei andere oplossingen van Well-Fair om het leven binnenshuis zo veilig, gemakkelijk en hygiënisch te behouden.

Geschiedenis

In 1992 werd Well-Fair opgericht door Jaap Frens. Hij begon met het leveren van merino wollen dekens. Dit bleek een succes en daarom werd het assortiment uitgebreid met kussens. Toen dat ook een succes bleek, begon Well-Fair met het leveren van matrassen. In 2013 zette Well-Fair hun eerste boxspring op de markt die in hoogte verstelbaar is. In 2015 ging het bedrijf de samenwerking aan met De Wilde Tegels & Sanitair uit Nunspeet, samen vormen ze Well-Fair Aqua. Met Well-Fair Aqua kunnen ook badkamers compleet aangepast worden zodat mensen langer en veiliger thuis kunnen blijven wonen. Er is niet alleen een samenwerking met De Wilde Tegels & Sanitair, maar er zijn in de loop der jaren meerdere samenwerkingen ontstaan: onder andere met Geberit en Thyssen Krupp, maar ook met verschillende hotels en touroperators om verwenarrangementen aan te bieden. Met comfortmeubelen voor de slaap-, woon- en badkamer is het bedrijf uitgegroeid tot een specialist op het gebied van thuis wonen.

Werkwijze

Geïnteresseerden kunnen de showroom in Nunspeet bezoeken, hier bevindt zich ook de Well-Fair belevingswereld. Het is ook mogelijk om een arrangement te boeken voor de beleveringswereld. De klant verblijft dan op basis van een diner en een ontbijt in het hotel van Well-Fair. Well-Fair biedt verschillende verwenarrangementen, zoals een dagje weg, een twee- of driedaagse boottocht of een stedentrip met een luxe touringcar. Hiervoor wordt er samengewerkt met verschillende reisorganisaties en horecagelegenheden. Voor de buitenlandse reizen werken ze bijvoorbeeld samen met Arriveer. Well-fair zorgt ervoor dat de deelnemers geheel vervoerd en verzorgd worden waarbij er per boot of touringcar een mooie plaats wordt aangedaan. Tijdens het verwenarrangement zal er een presentatie gegeven worden over de nieuwste innovaties en oplossingen op het gebied van zelfstandig en comfortabel ouder worden.

Well-Fair LevelFit Hoog-Laag Boxspringbed

Well-Fair – dehoevevannunspeet.nl

Well-Fair levert comfortmeubelen voor binnenshuis. Het doel van Well-Fair is om senioren zo lang mogelijk thuis te laten wonen, waarbij comfort, veiligheid en hygiëne voorop staan. De focus ligt op het leveren van langetermijnoplossingen, niet op ééndagsoplossingen. Hierbij staat het ontzorgen van de klant hoog in het vaandel. Ook biedt Well-Fair verwenarrangementen voor senioren aan, waarbij de klant ook volledig ontzorgt wordt en ontspanning belangrijk is. Hiervoor werkt Well-Fair samen met verschillende horecagelegenheden, waaronder Hotel De Hoeve van Nunspeet.

Kennismaken met Well-Fair

Om kennis te maken met de voordelen van de producten van Well-Fair kunt u de showroom in Nunspeet bezoeken. In Nunspeet is een Well-Fair Belevingswereld gecreëerd waar alles uitgeprobeerd kan worden. De Well-Fair Belevingswereld bestaat uit dertig unieke hotelkamers die zijn ingericht met Well-Fair-bedden en fauteuils en Well-Fair Aqua-badkamers. Het is zelfs mogelijk een verwenarrangement te boeken waarbij u kunt overnachten in een van de hotelkamers van de Well-Fair Belevingswereld. Op deze manier krijgt u de kans om een nacht door te brengen op een Well-Fair bed en om andere meubelen en Well-Fair oplossingen uitgebreid te testen. Tijdens een verwenarrangement die Well-Fair aanbiedt, wordt ook een presentatie gegeven waarin het bedrijf vertelt met welke oplossingen u langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Tijdens zo’n presentatie wordt er ook geluisterd naar de wensen en behoeften van de klant, zodat deze verwerkt kunnen worden in innovaties.

Comfortmeubelen

Het assortiment van Well-Fair bestaat uit verschillende comfortmeubelen die passen binnen de slaap-, woon- en badkamer.

Slaapkamer

Well-Fair heeft twee soorten bedden in het assortiment, het Well-Fair Bed en de Hoog-Laag Boxspring. Het Well-Fair Bed is een seniorenbed dat volledig is afgestemd op uw lichaam. Bij het ontwerp is rekening gehouden met een perfecte in- en uitstaphoogte, het gemakkelijk verschonen van het bed, een ergonomische vormgeving, dus geen scherp hoeken en randen, en het gemakkelijk kunnen verplaatsen van het bed, zodat er ook onder het bed schoongemaakt kan worden. Een makkelijk verplaatsbaar bed is teven handig voor een eventuele verplaatsing naar een andere ruimte bij bijvoorbeeld (mantel)zorg. De Hoog-Laag Boxspring is in hoogte verstelbaar, zodat het bed op precies de juiste hoogte afgesteld kan worden. En, indien gewenst, is het rug- en beengedeelte ook te verstellen, zodat lezen of televisie kijken in bed comfortabel wordt.

Woonkamer

Senioren zitten gemiddeld vier tot zes uur per dagen, dus een gezonde houding is van groot belang! De Well-Fair Personal-Line is een op maat gemaakte stoel die de juiste ondersteuning geeft aan het lichaam. In samenwerking met de Technische Universiteit is deze stoel ontwikkeld om ervoor te zorgen dat ouderen makkelijker kunnen gaan zitten en kunnen opstaan en een goede lichamelijke ondersteuning krijgen. Niet alleen fauteuils, maar ook banken kunnen op maat geleverd worden, een Well-Fair bank die de gewrichten ontlast en waarbij de zitting zich vormt naar het lichaam.

Badkamer

Veiligheid staat voorop. In de badkamer kan het glad worden door water en condens en dan neemt de kans op uitglijden toe. In samenwerking met De Wilde Tegels & Sanitair uit Nunspeet renoveert Well-Fair badkamers. Douchen in bad kan bijvoorbeeld gevaarlijk worden, dus dan is het verstandig om te kiezen voor een inloopdouche. Ook biedt Well-Fair de nieuwste technieken aan, die naast veilig ook erg comfortabel zijn. Bijvoorbeeld de Well-Fair AquaBreeze. Na het douchen kunt u zich laten drogen door een warme lucht van de AquaBreeze. Handig, maar vooral ontspannend.

Trapliften

Wanneer je minder mobiel wordt en traplopen een zware inspanning wordt, is een traplift een mooie uitkomst. Well-Fair biedt EasyUp trapliften die passen op bijna elke trap. Een traplift kan ervoor zorgen dat u langer thuis kunt blijven wonen. De trapliften van Well-Fair zijn op maat gemaakt en kunnen geleverd worden voor zowel rechte trappen of trappen met een mocht. De traplift wordt niet alleen passend gemaakt op de trap, ook de kleur en de bekleding kan zelf gekozen worden. Daarnaast kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een draaizitting, zodat in- en afstappen veilig gebeurt, maar een inklapbare zitting of voetensteun is ook mogelijk, om zo ruimte te besparen.  

Samenwerking met De Hoeve van Nunspeet

Well-Fair organiseert verschillende verwenarrangementen voor ouderen. Hiervoor wordt er samengewerkt met diverse reisorganisatoren en horecagelegenheden, waaronder Hotel De Hoeve van Nunspeet. Nunspeet ligt in een prachtige omgeving waar goed gefietst kan worden. Daarom biedt Well-Fair een fietsarrangement, zodat u volop kunt genieten – op een elektrische fiets – van de natuur van Nunspeet. Deze fietsarrangementen worden gestart bij Hotel De Hoeve van Nunspeet, waar iedereen een elektrische fiets krijgt, en de fietstocht eindigt ook weer bij De Hoeve van Nunspeet, waar u de dag kunt afsluiten met een kopje koffie met wat lekkers.

Bijzondere projecten van Well-Fair

Toen Well-Fair de Hoog-Laag Boxspring in 2013 ontwikkelde, waren ze hiermee de eerste die een boxpspring op de markt bracht die in hoogte verstelbaar is. In de loop der jaren is het bed verder ontwikkeld en sinds kort is de nieuwste versie verkrijgbaar. De Well-Fair Belevingswereld, waar geïnteresseerden tijdens een arrangement gebruiken kunnen maken van de comfortmeubelen, is ook een uniek project van Well-Fair. Dat klanten op deze manier de producten van Well-Fair kunnen beleven is uniek in Nederland en in Europa.

Well-Fair Belevingswereld

Well-Fair – rondvaartenvecht.nl

Het is fijn als senioren zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen; zelfstandig en in uw eigen omgeving met uw eigen spullen. Maar merkt u dat u minder mobiel wordt en dat sommige activiteiten meer inspanning kosten, bijvoorbeeld het traplopen, schoonmaken of douchen? Well-Fair biedt diverse diensten en comfortmeubelen om langer zelfredzaam te blijven.

Verwenarrangementen

Well-Fair biedt diverse verwenarrangementen aan zodat u even lekker kunt ontspannen en eropuit kunt gaan. Denk hierbij aan ééndagsarrangementen, zoals een fietstocht, maar ook twee- en driedaagse arrangementen met de boot of met de bus. Tijdens de reis wordt u compleet ontzorgt: u wordt thuis opgehaald, ontbijt, lunch en diner worden geregeld en ondertussen kunt u lekker ontspannen. De bootreizen worden onder andere uitgevoerd door Rederij Stichtse Vecht, waarmee Well-Fair sinds 2012 samenwerkt. Samen heeft Well-Fair en Rederij Stichtse Vecht één gemeenschappelijk doel: mensen ontzorgen en laten genieten van het leven. De rondvaart van Rederij Stichtse Vecht voert over de Vecht. Tijdens de tocht deelt de kapitein zijn kennis over het heden en verleden met u. U krijgt een uitgebreide lunch aangeboden en na deze leuke dag wordt u verwelkomd in de Well-Fair Belevingswereld.

Well-Fair Belevingswereld

De Well-Fair Belevingswereld in Nunspeet is de showroom van Well-Fair en beschikt over dertig unieke en luxe kamers die speciaal zijn ingericht voor senioren en waar een overnachting mogelijk is. Op deze manier maakt u in de praktijk kennis met de mogelijkheden van Well-Fair om langer zelfstandig te kunnen wonen. Denk hierbij aan aangepaste meubels, zoals bedden, fauteuils, banken en een aangepaste badkamer. De volgende dag ontvangt u van ons extra informatie over het langer zelfstandig thuis blijven wonen. Aan het eind van deze bijeenkomst kunt u genieten van een luxe Veluwse lunch. U krijgt ook de kans het centrum van Nunspeet te ontdekken door middel van een gratis overdekt treintje.


Meubels op maat

Well-Fair is dé specialist op het gebied van op maat gemaakte meubels zodat ouderen langer zelfstandig en veilig thuis kunnen blijven wonen. Het assortiment van Well-Fair bestaat uit vier segmenten: slapen, zitten, trapliften en badkamers.

Slapen: voor in de slaapkamer biedt Well-Fair een Hoog-Laag Boxspring, die in hoogte verstelbaar is, en het Well-Fair Seniorenbed, dat een gunstige in- en uitstaphoogte heeft, makkelijker te verschonen is en makkelijker te verplaatsen. Daarnaast biedt Well-Fair bedlinnen en kussens van hoogwaardige kwaliteit.

Zitten: Well-Fair heeft verschillende fauteuils die ten goede komen van de houding van de gebruiker. Ook is het mogelijk om een compleet op maakte gemaakte stoel waarvoor het lichaam op twaalf punten wordt gemeten. Dit zorgt voor een stoel die honderd procent ondersteuning geeft aan het lichaam. Dit is geen overbodige luxe, want wist u dat senioren vier tot zes uur per dag zitten?

Trapliften: met het ouders worden, wordt traplopen ook lastiger. Is de slaapkomer op een andere verdieping, dan is een traplift een mooie uitkomst. Een EasyUp Traplift van Well-Fair is een op maat gemaakte traplift waarbij de kleur en bekleding zelf te kiezen zijn. Deze trapliften hebben verschillende mogelijkheden en passen op bijna elke trap.

Badkamers: voor het renoveren of aanpassen van de badkamer werkt Well-Fair samen met De Wilde Tegels & Sanitair. Kleine aanpassingen, zoals het bad vervangen voor een inloopdouche of een complete renovatie, het is allemaal mogelijk bij Well-Fair. Well-Fair gaat met zijn tijd mee, want u kunt uw badkamer van alle gemakken voorzien. Bijvoorbeeld  met de Well-Fair AirBreeze. Dit systeem wordt in de douche gemonteerd, zodat u zich na het douchen droog kunt laten blazen door de warme lucht. Handig, maar ook zeker een ontspannende activiteit.

Wensen van de klant

Soms is het lastig in te schatten welke aanpassingen u nodig heeft binnenshuis om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Well-Fair komt graag bij u thuis om u hierin te adviseren. Er wordt gekeken naar uw huidige situatie en de mogelijkheden. Door goed te luisteren naar de klant, probeert Well-Fair zo goed mogelijk in te spelen op de vraag van de klant. Het bedrijf wil zich graag verder blijven ontwikkelen en steekt veel tijd in innovaties. Alles met het doel om ouderen zo lang mogelijk in hun eigen omgeving te laten wonen.

Over Well-Fair

Well-Fair is in 1992 opgericht door Jaap Frens. Hij begon met de verkoop van merino wollen dekens. Dit bleek een succes en daaropvolgend werd de collectie uitgebreid met kussens. Toen Well-Fair steeds meer de vraag kreeg naar innovatieve producten, begon het bedrijf met het leveren van kwaliteitsmatrassen. In de loop der jaren groeide het bedrijf uit tot een volwaardige leverancier van comfortmeubelen. Daarnaast ontstond het idee om verwenarrangementen voor senioren aan te bieden in samenwerking met andere horecagelegenheden en touroperators. Aansluitend op zo’n verwenarrangement wordt er dan een presentatie gegeven over de nieuwste innovaties en oplossingen op het gebied van zelfstandig en comfortabel ouder worden.

Well-Fair Seniorenbed